DE VERENIGING TOERKLUB OVERLOON
WIE ZIJN WIJ?

Toerklub Overloon is een vereniging voor iedereen die sportief en gezamenlijk wil bezig zijn op de fiets. Wij fietsen elke zondag (van maart tot en met oktober) een fietsroute van gemiddeld 70 kilometer. Daarbij rijden we een sportief tempo, onder het motto van “Samen uit, samen thuis”. We rijden in drie verschillende groepen, Groep 1: hier wordt gemiddeld tussen de 32 en 33 km/uur gereden; Groep 2: In deze groep wordt tussen de 30 en 31 km/uur gereden. Bij groep 3 wordt en tussen de 27 en 28 km/uur gereden. Deze snelheden zijn uiteraard afhankelijk van de omstandigheden. We worden begeleid door een volgwagen zodat er nooit iemand met stukken achter hoeft te blijven. Ook hebben we voldoende reservewielen, een lekke band is immers zo gehaald.

Maar dat zijn niet de enige tochten die we rijden. We rijden namelijk ook langere tochten, onze toerklassiekers. In het verleden reden we al diverse tochten over de Veluwe (de Vael Ouwe, de hel van Wageningen), tochten in Limburg (bijv. Limburgs Mooiste, de Mergellandroute) en tochten in het buitenland (Diekirch-Valkenswaard, Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl, de Ronde van Vlaanderen). We hebben ook regelmatig fietsweekendjes zoals in de Vogezen of Luxemburg.

Het is niet verplicht om aan alle tochten mee te doen. Je kunt zelf je keuze maken: je fietst alleen kortere afstanden, je fietst ook nog een aantal toerklassiekers of je fietst alles – je bepaalt zelf wat je wilt fietsen. Maar wat vooral belangrijk is: gezamenlijk fietsen is altijd gezellig: praten over koetjes en kalfjes, een steuntje in de rug als het wat minder lekker gaat, altijd is er wel iets dat gezamenlijk fietsen wel leuk maakt. Kun je alleen meedoen op een racefiets? Nee, ook een ATB of een hybride met versnellingen is geschikt: monteer wel profielloze banden, dat fietst wat prettiger! Veiligheid staat boven alles: het dragen van een fietshelm is dan ook verplicht.

NTFU

NTFU: De Nederlandse Toer en Fiets Unie is een overkoepelend orgaan van individuele fietsers en toerclubs. Via de NTFU kan TKO haar leden, behalve korting bij inschrijving op toertochten en een interessant fietsmagazine, vooral een nuttig en voordelig verzekerings-pakket voor de fiets(-er) aanbieden. Tevens hebben leden toegang tot de andere diensten van de NTFU (zie www.ntfu.nl).