Gereden tochten door Toerklub Overloon

“Sauerland 2013”

Van 24 t/m 26 mei gingen 32 fietsers van Toerklub Overloon de uitdagingen in Sauerland aan. Vanuit Möhnesee werden er diverse routes uitgezet variërend in lengte en hoogtemeters. Daardoor konden onze fietsers de tocht rijden die het beste bij eenieders kunnen en interesse paste. Uiteindelijk verdeelden ze zich over drie groepen. Helaas was – de rode draad van dit voorjaar – de weersvoorspelling belabberd: koud en regen.

Die vrijdag beloofde het echter droog te worden: en dat was ook zo! Iedereen trapte zo zijn hoogtemeters weg en werd er door menig groepje onderweg nog koffie gedronken. Na afloop werd er gezellig nagetafeld en gedronken…. Een ‘Wie kent TKO’ kwis ontbrak dan ook niet.
Een dag later leek de weersvoorspelling regen in de namiddag aan te kondigen… echter een zonnetje zorgde voor een opgewekte start in de morgen. Na een goed ontbijt reden de drie groepen weer een eigen programma: de een wat meer hoogtemeters verterend, de ander een wat uitgebreidere lunch… de sfeer in alle drie de groepen was goed!

En…. Alle drie kwamen op een verloren druppel na droog bij het hotel terug. Die avond werd er nog gezellig nagetafeld: en de winnaar van de Bolletjestrui werd bekend gemaakt: Mandy Linders zette de beste prestatie neer door letterlijk de leiding in groep B te nemen.

Dit werd dan ook nog uitgebreid gevierd in de hal van de locale schutterij waar we met de Duitse fans konden genieten van de Championsleague finale Dortmund – Bayern… en voldoende biertjes (voor 1 euro per glas…. Wie had er nog iets over inflatie?)….

Een late blik op de smartphone voorspelde een natte zondag…. En dat was het dan ook! Maar het feit dat de laatste etappe geannuleerd werd kon de pret niet drukken: een geslaagd fietsweekend van TKO bleef gewoon staan! Zie ook de foto's van deze trip.

Geslaagde [djeenz] heuvelen classic 13 april 2013

Als eerstejaars NTFU klassieker en met het aanbieden van een groepsarrangement hadden we alle zeilen bijgezet om nog meer fietsers een uitdagende rit aan te bieden. Echter, de koude start van het wielerseizoen betekende voor menige tocht een langzame start van het seizoen. Zouden wij hier ook last van hebben?

Gelukkig kwamen 252 deelnemers – 87 meer dan in 2012 -  naar Overloon om te genieten van een uitdagende tocht: zij waren tevreden en gaven goede feedback aan de organisatie.

We zijn dan ook zeer tevreden: bijzondere dank gaat uit naar onze startplaats Bos&Berg en EKRA, Kocken Tweewielers en bakkerij Degen die onze fietsers van de nodige (smakelijke) energie voorzagen. De [djeenz] heuvelen classic van 2014 staat gepland op zaterdag 12 april. Ook deze versie zal zo’n 125 km bedragen, gaat over diverse heuvels en is opgenomen in het Brevettes de Cyclistes (www.klimmersbrevet.nl) en is natuurlijk een NTFU klassieker.

Pyreneeën – van west naar oost.

Van 7 t/m 14 juli fietste TKO van dwars over de Pyreneeën – van Saint Jean Pied de Port naar Lèzignan Corbières: diverse cols die zeker bekend in de oren vanuit de Tour klinken werden daarbij bedwongen: de Marie-Blanque, de Aubisque, Tourmalet, d’Aspin, Peyersourde, Menté, Portet d’Aspet, Agnes en Pailheres. De onbekendste col maar daardoor niet de minste was Col de Burdincurutcheta – terwijl je al struikelt over zijn naam schotelde deze klim regelmatig stukken van 13% over bijna 18 km voor. De natuur is schitterend, regelmatig klommen we door het wolkendek en genoten boven van een zonnetje, de wegen zijn rustig maar de klimmen grillig.

  tourtocht Pyreneeën – van west naar oost

Onderweg werd er zelfs een echte klimtijdrit gehouden: 12 km op de col d’Aspin – Maarten Peeters won deze overduidelijk en nam daardoor de bolletjestrui mee naar huis. Onze rit werd verzorgd door Cycletours: onze begeleider Jan verzorgde dagelijks een heerlijke lunch met pasta, pannenkoek of broodjes. ’s Avonds was er voldoende ruimte voor een hapje en een drankje en een gezellig gesprek… met als finale op 14 juli een dorpsfeest in Quillan met vuurwerk! In 8 dagen legden we meer dan 750 km af en overwonnen we ruim 15.000 hm. De Pyreneeën: pittig, grillig maar o zo schitterend… en KEI-GEZELLIG! Zie ook de foto`s

Een weekendje Ootmarsum

Terwijl het EK voor Nederland begon had TKO toch tijd voor een weekendje fietsen naar en rondom Ootmarsum. Op vrijdag 8 juni werd vertrokken op de fiets met wind in de rug… de snelheden stegen al gauw boven de 40 km/u. Dat kon niet goed gaan! Dus kregen we wat ‘tegenwind’ ofwel regen. Als je bedenkt dat weeronline 100% zeker regen had voorspeld voor vrijdag en zaterdag konden we deze regen vooral als wat spatwater beschouwen. In Ootmarsum konden we al weer genieten van een zonnetje, een bordje pasta en een drankje.

  Ploeg weekendje Ootmarsum wielrennen

Op zaterdag stond er een rondje Ootmarsum op het programma: veel kleine wegen, regelmatig wat hoogteverschil, pittoresk…. Wel droog en…. VEEL WIND! En dat betekent dus ook veel tegenwind: dat werd onze zwaarste tegenstander! Toch was het een schitterende route met zelfs een klein uitstapje naar Duitsland! Maar ook: een paar extra kilometers: zo’n GPS weet nog steeds niet het verschil tussen een zandpad en modern asfalt. Deze dag verdiende dan ook een beloning: echter winst voor Oranje zat er niet in… een gezellig onderonsje echter wel!

De angst voor tegenwind op zondag was groot… met de rit naar Overloon voor de boeg zou tegenwind betekenen 100% wind tegen! Gelukkig was de wind vriendelijker, de zon scheen aangenaam, schitterende wegen, zelfs een uitstapje over een echt wielerparcours, samen fietsen met de vader en zus van Mike Teunissen (veldrittalent uit IJsselstein…) en een gezellige afsluiting bij onze golfbaan. En met meer dan 450 km in 3 dagen een geslaagd evenement van TKO! Zie ook de foto`s

Geslaagde [djeenz] heuvelen classic 2012

Na een week met dagelijks regen lachten de weersvoorspellingen Toerklub Overloon toe: het zou zaterdag 14 april droog zijn! In de vroege ochtend viel er al wat regen… op de buienradar groeide een wit vlekje uit tot een klein buiengebiedje… boven onze route. Waarschijnlijk dat dit menig fietser afgeschrikt heeft, de vroege starters werden getrakteerd op een koude (regen)douche!

Gelukkig waren de reacties over de route positief. Ook was er een kwaliteitscontroleur van onze bond, de NTFU, aanwezig en hij was zeer tevreden: we behaalden zelfs een extra ster en zijn nu één van de weinige fietstochten met het maximaal aantal van drie sterren.
Uiteindelijk namen er – ondanks de regen – 165 fietsers deel aan onze tocht, 5 minder dan vorig jaar.

Zet de volgende [djeenz] heuvelen classic maar in je agenda: 13 april 2013

TKO fietst drie dagen in Sauerland:

Van 20 t/m 22 mei ging Toerklub Overloon de sportieve uitdaging om klimmen in Sauerland te bedwingen. Vanuit een sporthotel in Winterberg werden de lokale heuvels gedurende die drie dagen bedwongen – en dat was zeker geen ‘kattepis’. Regelmatig waren klimmetjes steiler dan 14%! Menigeen moest dan ook wel eens diep zuchten.. van vermoeidheid! Ook werd er hard gewerkt aan het verbeteren van de daaltechnieken. Er werden persoonlijke records gevestigd… sommigen daalden harder dan 80 km/u. Bovenal werd er vooral genoten… van de omgeving, van de saamhorigheid, van de gezelligheid en… de nieuwe kleding!

’s Avonds was het dan ook goed toeven: eerst de laatste km’s van de Giro bekijken… onder het genot van een Veltins of Weizener. Daarna de calorieën aanvullen tijdens een uitgebreid buffet en daarna nog even uitbuiken. Een aantal leden hadden nog een verrassing in petto: Tinus Peeters stelde de keigoedtrofee met bolletjestrui ter beschikking. Daarnaast werd er een belofte ingelost: een nieuwe outfit vraagt om een gesoigneerd lichaam. (lees: geschoren benen).

  Sauerland - klimmen met toerclub Overloon   Kei goed troffee voor Toep  
  Lekker klimmen   Toep kei goed  

Tenslotte veroverde Joost ‘Toep’ Arts de keigoed trofee: alle klimmen (nou ja, op een na dan) bedwong hij als eerste… op de laatste dag mocht hij dan ook in bolletjestrui vertrekken! TKO kijkt dan ook terug op een geslaagd weekend, bekijk ook de foto's van dit evenement… en kijkt uit naar 2012: de Pyrenneeen!

Toerklub Overloon zorgt voor meer blauw op straat!

Heeft Toerklub Overloon dan de taak van de politie overgenomen? Nee, ze hebben zich in nieuwe kleding gehuld. Dankzij de bijdrage van tien sponsors kunnen de leden van TKO de komende tijd diverse sportieve uitdagingen op de fiets aan.

  Het nieuwe tenue van Toerklub Overloon  
  Het nieuwe tenue van Toerklub Overloon  

Tijdens een gezellig samenzijn werd eerst symbolisch afscheid genomen van de oude kleding. De sponsors werden daarnaast in het zonnetje gezet. De spanning werd opgebouwd: hoe zou de kleding eruit zien? Was het gerucht dat deze rose zou zijn waar? Nee, het doek schoof weg en daar kwamen onze ‘top models’ in het nieuwe tenue het podium opgereden. Iedereen was het erover eens: dit is een fris setje! Tijdens de [djeenz] heuvelentocht van 26 juni a.s. zie je de TKO’ers in het nieuwe tenue! Voor meer foto's van de nieuwe kledij.

La Marmotte

In juli 2010 hebben 13 Overloonse fietsers de zware Alpenklassieker La Marmotte volbracht. Ze fietsten met een groep onder de vlag van stichting Pieken voor het Goede Doel (zie http://www.piekenvoorhetgoededoel.nl/).

De Overloonse ‘Piekers’ hebben hun rit erop zitten: alle Overloonse fietsers – Bernie , Bram, Edwin, Enrico, Jack, Joost, Joost (Toep), Kristo, Maarten, Mandy, Patrick, Ron en Tiny – de zware cyclo-sportieve rit La Marmotte over de franse Alpenreuzen de Glandon, de Telegraphe, de Galibier en Alpe d’Huez uit.

  Ploeg Marmotte 2010 Toerklub Overloon  

Onder warme omstandigheden was het voor de een de kans om zijn tijd te verbeteren, voor een ander om gewoon zijn eigen grenzen te verkennen en een prestatie neer te zetten. Daarnaast werden ze tijdens de rit maar ook in de voorbereiding goed ondersteund door onder andere de zorg van Cor Bens. Aangezien ze onderdeel waren van de stichting Pieken voor het Goede Doel zetten ze ook nog voor stichting Tante Lenie en zorgboerderij de Witte Hoeve een prestatie neer.

De fietsers hebben een gezellig verblijf gehad in Frankrijk en kijken dan ook terug op een geslaagd evenement: ook de weg erna toe was uitermate succesvol: goede voorbereiding, geslaagde fietsmarathon en een succesvolle loterij met een opbrengst van ruim 3.000 euro!

Lourdes Overloon

In 2008 heeft een groep van TKO voor het goede doel een monstertocht van Lourdes naar Overloon gefietst (1.400 km, zie www.overloon-buitengewoon.nl).

 

logo jeenz store overloon logo coppis en cruijsen assurantie adviseurs

Hoogtepunten