COPPIS & CRUIJSEN ATB VELDTOERTOCHT | 18 januari 2015

Coppis & Cruijsen ATB tocht Overloon 18 januari 2015

Na het grote succes van de januari-tocht in 2014 & de september-tocht organiseert Toerklub Overloon ook dit jaar een weer een toertocht in januari.

Deze editie zijn de afstanden 35, 45 & 55 km. Dit geeft de fanatieke, en ook de beginnende atb-er de mogelijk om zijn of haar grenzen te verkennen. De hoogwaardige vaste ATB route zal natuurlijk het hart vormen van deze tocht.

Echter heeft Toerklub Overloon dit jaar een paar bijzonderheden in haar tocht. Net zoals de de vorige edities fietsen we door het museumterrein maar dit jaar hebben we toestemming gekregen om onze tocht door de wapenhal te laten gaan zodat de mountainbikers een echte beleving krijgen bij het fietsen door het museumpark en de slag om Overloon!

Ook zal er dit jaar de mogelijkheid zijn om verschillende mountainbikes te testen met elektronische trapondersteuning en elektronische crossmotoren. Hier word een parcours voor ingericht in het Liberty Park dus na de tocht kunt U altijd terugkomen om een testronde te maken om een elektronische mountainbike of een elektronische crossmotor.

De startplaats van de ATB Tocht is bij eetcafé en pannenkoekenhuis “Museumzicht” aan het Museumplein in Overloon. De fietser kan hier na afloop gebruik maken van een afspuitplaats voor de fiets. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 10.00. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,50. NTFU- en KNWU-leden en jongeren tot en met 18 jaar ontvangen € 1,- korting. Tenslotte wordt de tocht verreden onder NTFU voorwaarden.

In verband met de veiligheid van onze deelnemers zal de vaste ATB-route die dag tot 14:00 afgesloten zijn voor niet-deelnemers.