Coppis & Cruijsen ATB veldtoertocht | 14 september 2014

Na het grote succes van de januari-tocht organiseert Toerklub Overloon op zondag 14 september 2014 de zomereditie van de Coppis&Cruijsen ATB tocht.

Dit jaar hebben we een primeur!! Voor eerst sinds het bestaan van de tocht is het mogelijk om voor de afstand van 60 km te kiezen. Dit naast de gebruikelijke afstanden van 35 en 50 km. Dit geeft de fanatieke, en ook de beginnende ATB-er de mogelijkheid om zijn of haar grenzen te verkennen. Uiteraard zal de hooggewaardeerde vaste ATB route van Overloon het hart vormen van deze tocht.

Er zal net zoals in eerdere edities worden gestart op het Museumplein. Allereerst zullen er rondom de Vers en de Helderse Duinen enkele verrassende singletracks met hierin een paar pittige klimmetjes en snelle kombochten worden verkend.

Aansluitend zal door middel van enkele snelle singletracks de grens met Brabant en Limburg enkele keren worden overgestoken, om vervolgens via een kort verbindingsstukje over de weg bij loonbedrijf Hubers aan de Oplosedijk uit te komen. Hier is een pauzeplaats ingericht waar de verloren energie weer kan worden aangevuld. Vervolgens zal de route weer worden opgepakt en door de Stevensbeekse bossen en naar de bossen rondom het Schaartven leiden.

Uiteindelijk zal de route zijn einde vinden in het park van het Oorlogsmuseum waar je tussen de tanks en over de historische brug weer uit zult komen op het Museumplein. Kort samengevat een leuke, uitdagende route met voor ieder wat wils. Snelle singletracks, mooie singletracks, oneindige singletracks, pittige klimmetjes, leuke kombochten en enkele uitdagende technische stukken.

De startplaats is bij eetcafé en pannenkoekenhuis “Museumzicht” aan het Museumplein in Overloon. De fietser kan hier na afloop gebruik maken van een afspuitplaats voor de fiets. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 10.00. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,50. NTFU- en KNWU-leden en jongeren tot en met 18 jaar ontvangen € 1,- korting. Tenslotte wordt de tocht verreden onder NTFU voorwaarden.

In verband met de veiligheid van onze deelnemers zal de vaste ATB-route die dag tot 14:00 afgesloten zijn voor niet-deelnemers.