De Toerklub Overloon heeft gereden

Coppis & Cruijsen Veldtoertocht 15 september 2013

Op zondag 15 september 2013 organiseerde Toerklub Overloon haar eerste Coppis&Cruijsen veldtoertocht in de nazomer. Even leek het erop dat de weergoden de rit door regen zouden vergallen maar gelukkig was het die zondag droog. Ruim 360 deelnemers genoten van een mooie route die juist door de regen er goed bijlag. Helaas hadden onverlaten lintjes weggehaald of andere lintjes opgehangen: de controleurs hadden het druk. Daarnaast bleken de lintjes voor rechtsaf (geel) matig zichtbaar: TKO zal dan ook bij een volgende editie een alternatief ontwikkelen.

“Een impressie van deze tocht vind je via www.fotoalbertoverloon.nl/atb-veldtoertocht-overloon-15-09-2013.”

Op zondag 19 januari 2014 volgt al weer de volgende editie van de Coppis & Cruijsen veldtoertocht. De route moet nog uitgezet worden maar belooft zeker uitdagend te worden.

Coppis & Cruijsen ATB tocht groot succes!

Dankzij de aantrekkelijke route en goede weersomstandigheden trokken 770 ATB-ers – een nieuw record - op zondag 15 januari naar Overloon om daar te genieten van een uitdagende veldtoertocht. De deelnemers werden verrast door de technische klimmetjes en paadjes van de nieuwe ATB-route en genoten van een spectaculaire finale door het Liberty Park. De reacties waren na afloop dan ook positief.

  ATB tocht Rien Overloon  

Helaas waren we verrast door de grote deelname: de laatste fietsers moesten het helaas zonder koek op de pauzeplaats doen – hiervoor onze oprechte excuses.

Tenslotte werd er na afloop een winnaar gekozen uit een door Coppis & Cruijsen georganiseerde verloting: Enrico Jans uit Overloon was de gelukkige die in de toekomst nog sportiever mag fietsen met een sportbril van Mijling optiek.

  ATB tocht Overloon Bailybrug  

Tijdens de ATB tocht zijn foto’s genomen. Deze zijn te bekijken via www.coppis-cruijsen.nl. Volgend jaar wordt de Coppis&Cruijsen ATB tocht op zondag 20 januari verreden.

Terugblik ATB clinic

Op zondag 13 november werd onze ATB clinic druk bezocht: vanwege de zeer grote belangstelling moesten we 25 mensen teleurstellen. De 35 gelukkigen genoten van de nuttige hints en tips van Ruud van Mil die hierbij bijgestaan werd door onze ATB commissie.

   

En nog meer foto's van deze ATB clinic met dank aan foto Albert

De nieuwe ATB route speelde een prominente rol: we kregen tips hoe te klimmen, hoe door de kombochten te komen of hoe je nu over een glooiend pad rijdt. Daarnaast werd op een speciaal parcours de ‘techniek’ geoefend: hoe ga je veilig die trap af, hoe balanceer je door krappe bochten en hoe neem je nu die boomstam (de bunny hop).

Het aanleren verliep soms letterlijk met ‘vallen en opstaan’. Daarnaast had Kocken Boxmeer een aantal testfietsen ter beschikking gesteld: we konden nu zelf ervaren of die nieuwe rage van ‘twenty-niners’ (ATB’s met grote wielen) echt waarde toevoegt – gezien de reacties zou je genegen zijn om ‘ja!’ te zeggen.

Tenslotte werd deze leerzame en sportieve ochtend tot een gezellig einde gebracht bij ‘Museumzicht’ – alle ervaringen werden nogmaals uitgewisseld en de organisatie ontving terecht waardering voor deze clinic.

 

 

 

 

 

 

 

logo jeenz store overloon logo coppis en cruijsen assurantie adviseurs

Hoogtepunten